AΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Ρουφιάνος ΤΈΛΟΓΛΟΥ ΤΡΏΕΙ ΤΙς ΜΑΠΕΣ ΤΟΥ


παλιότερα
[Με δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου διαψεύδει ότι «παρέχει τεχνική υποστήριξη στην τηλεόραση στο Κόσοβο», όπως τον κατηγορεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη. Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Τέλλογλου «οργάνωσε» το περιβόητο συνέδριο για τους τσάμηδες στο Πάντειο, που εντάσσεται σε «σχέδιο για να έρθει στην επιφάνεια το θέμα». Ο κ. Τέλλογλου, που πρωταγωνιστεί επίσης στις αποκαλύψεις για την «Ζήμενς», απαντά ως εξής: «Διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή μου σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό εγχείρημα. Η μόνη μου σχέση με το Κόσοβο ήταν το 1999 όταν είχα πάρει άδεια από το Mega και πήγα στην περιοχή ως μέλος μιας ομάδας που εκπροσωπούσε την Ελλάδα μαζί με άλλους ανθρώπους. Σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε ώστε να ανοίξουν τα σχολεία μέχρι το Φθινόπωρο. Για τις αποζημιώσεις τους είπα αν θέλουν να διεκδικήσουν οτιδήποτε να πάνε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο».
Όπως είχαμε γράψει τότε (βλ. η Πάντειος … “χόρεψε Τσάμικα”) η εκδήλωση συνέπεσε (κατά τρόπο πολύ περίεργο) με την ανακήρυξη του Κοσσόβου και την ανάρτηση της νέας σημαίας του, το πέμπτο αστέρι της οποίας συμβολίζει την «Τσαμουριά». Όλα αυτά συμπίπτουν και με μια αμερικανική στροφή του συγκροτήματος Αλαφούζου, όπως αυτό αποτυπώνεται σαφώς σε δημοσιεύματα και εκπομπές των μέσων του.Η φωτό είναι από το mediaspotgr.blogspot.com.]
-----------------------------

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ!
 Εναντίον συναδέλφων του πήγε να καταθέσει ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου τον οποίο πρότεινε για μάρτυρα υπεράσπισης ο Θ. Ρουσόπουλος! Πρωτοφανής η ενέργεια του Τέλλογλου, τον οποίο είχαμε σε εκτίμηση, αλλά από σήμερα ούτε πρόκειται να ξανασχοληθούμε μαζί του. Ντροπή του που πήγε να καρφώσει συναδέλφους του τασσόμενος στο πλευρό του Ρουσόπουλου. Ο πρώην υπουργός κάτωχρος και χωρίς διάθεση για πολλά-πολλά εμφανίστηκε στην Ευελπίδων χωρίς να θυμίζει σε τίποτα τον πανίσχυρο υπουργό και στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή. Ως προς την ουσία... αναβλήθηκε για τις 13 Μαΐου η συζήτηση για την αγωγή που είχε καταθέσει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των δημοσιογράφων Γιώργου Βλάχου, Γιάννη Ντάσκα και Γιώργου Αυτιά.
Η αγωγή είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ο κ. Ρουσόπουλος ζητά από τον καθένα 300.000 ευρώ για όσα έχουν αναφέρει εις βάρος του. Ενάγων και εναγόμενοι βρέθηκαν στα δικαστήρια, ενώ ανάμεσα στους μάρτυρες που προτάθηκαν είναι: εκ μέρους του Θόδωρου Ρουσόπουλου ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, του Γιώργου Βλάχου ο Σάββας Τσιτουρίδης, και ο Άδωνις Γεωργιάδης μάρτυρας του Γιώργου Αυτιά.
-----------------------------------------
«Συγγνώμη, λάθος», είπαν οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Τάσος Τέλλογλου, για όσα λάθη περιλαμβάνονται στο βιβλίο τους με τίτλο «Φάκελος 17 Νοέμβρη» και διαβεβαίωσαν ότι στην επόμενη έκδοση θα προχωρήσουν σε διορθώσεις, που όμως δεν θα αλλάξουν το βασικό στόρι του βιβλίου.

Η «συγγνώμη» ζητήθηκε δημοσίως, στην παρουσίαση του βιβλίου τους, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε μια εκδήλωση που τα είχε όλα. Υπερβολικά ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί από νωρίς, με δύο κλούβες, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και μπροστά από το βιβλιοπωλείο. Μόνο 15 αναρχικοί, χωρίς κουκούλες, με ντουντούκες που φώναζαν «Τέλλογλου-Παπαχελά, κανένας δεν σας φτάνει, ούτε οι αλήτες ούτε οι ρουφιάνοι», με ένα μεγάλο πανό που έγραφε παριπαιχτικά «Η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο αμερικανικό προξενείο-παράρτημα CIA, FBI» και διακινούσαν προκηρύξεις με την υπογραφή «Αναρχικοί καλών προθέσεων». Μονάδες ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μέσα στο βιβλιοπωλείο άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά, «αυτιά» του αμερικανικού προξενείου και αναρχικοί.

Ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας πήγε οργανωμένος, με ομοϊδεάτες του, μοίρασε το βιβλίο του «αντι-φάκελος 17 Νοέμβρη», στο οποίο αντικρούει όσα γράφουν οι δύο δημοσιογράφοι, και χαρακτήρισε το βιβλίο τους «διάτρητο αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο αποσκοπεί στην ενοχοποίηση της αντίστασης και της Αριστεράς και την αποενοχοποίηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών».

Οι Παπαχελάς και Τέλλογλου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που εξέφρασαν αλληλεγγύη και τους χειροκρότησαν. Οι ίδιοι απάντησαν σε μέρος της κριτικής που έχουν δεχτεί, και σε επιστολές που δημοσιεύτηκαν στην «Ε». Παράλληλα πέρασαν στην αντεπίθεση, με χαρακτηριστική την αναφορά του Α. Παπαχελά ότι βιώνουν μια μακαρθικού είδους επίθεση, η οποία κρίθηκε υπερβολική, διότι δεν μπορεί να ταυτίζεται η κριτική ή η άλλη άποψη με το μακαρθισμό.
-------------------------------------------------------------------
Η Σύλληψη Αγγελόπουλου, οι φάκελοι και η...τρομοκρατία
ΚΡΙΤΙΚΗ για τον «Φάκελο 17Ν» των Παπαχελά - Τέλλογλου από τον Ευγένιο Αγγελόπουλο! http://www.politikokafeneio.com/tromokratia/17n202.htmΛείπουν τα «έτσι» και τα «γιατί» της Ιστορίας

«Προκλητική» ανάκριση για 17Ν. Έτσι έγραψαν προ ημερών τα ΝΕΑ για τη σύλληψη του Βένιου Αγγελόπουλου στη Νέα Υόρκη σαν μέλος της "17Ν"!!! To ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο που είχε γράψει ο Ε. Αγγελόπουλος λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη. Πριν απο το άρθρο δημοσιεύουμε τι έγραψαν τα ΝΕΑ για την υπόθεση αυτή.
Το FΒΙ φόρεσε χειροπέδες σε Έλληνα πανεπιστημιακό
Σε τετράωρη ανάκριση από το FΒΙ υπεβλήθη ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Βένιος Αγγελόπουλος, όταν την περασμένη Τετάρτη ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο του ομώνυμου Πανεπιστημίου της πόλης! Ο Βένιος Αγγελόπουλος ανακρίθηκε επί 4 ώρες από το FΒΙ, ως συμφοιτητής του Αλέκου Γιωτόπουλου (φωτογραφία) στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960 Ο Έλληνας πανεπιστημιακός, ο οποίος υπήρξε συμφοιτητής του Αλέκου Γιωτόπουλου στη Γαλλία τη δεκαετία του '60, όπως προέκυψε στο αεροδρόμιο JFΚ βρισκόταν στις περίφημες αμερικανικές λίστες υπόπτων γύρω από τη 17Ν! Για τον λόγο αυτό, μόλις το όνομα του κ. Αγγελόπουλου εμφανίστηκε στις οθόνες του αεροδρομίου, οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας σήμαναν συναγερμό. Αφού του έβαλαν χειροπέδες, προχώρησαν σε τετράωρη ανάκριση γύρω από τη 17Ν!
Στο πρωτοφανές περιστατικό αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι οι διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας από την πρώτη στιγμή έλαβαν εντολή να διερευνήσουν το θέμα και να παράσχουν κάθε βοήθεια στον Έλληνα πανεπιστημιακό.
«Δεν θεωρείται ύποπτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου